onderdelen

Hoogwaardige
vervangingsonderdelen

Magneti Marelli ontwikkelt, selecteert en verhandelt hoogwaardige originele vervangingsonderdelen of aan het origineel gelijkwaardige vervangingsonderdelen en garandeert zo de kwaliteit en betrouwbaarheid van de producten.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Dynamo’s en startmotoren

Nieuwe, gerecyclede en kwalitatief hoogwaardige startmotoren en dynamo’s voor alle merken personenauto’s, bedrijfsvoertuigen, industriële en speciale voertuigen.

Daarbij gaat het om originele vervangingsonderdelen of vervangingsonderdelen die gelijkwaardig zijn aan de originele.

De gerecyclede dynamo’s en startmotoren worden uitsluitend geproduceerd met gebruikmaking van originele onderdelen, die een langdurige en storingsvrije werking garanderen.

Deze producten van gelijkwaardige kwaliteit zijn het kwalitatief hoogwaardige antwoord van Magneti Marelli voor alle oudere voertuigen en voor de speciale eisen van de markt.

Het productpalet wordt afgerond door gelijkrichters, spanningsregelaars, starterkransen en magneetschakelaars.

Wissersystemen

De wissermotoren (voor en achter) van Magneti Marelli en de afzonderlijke wisserstangen en volledige wissersystemen voor de voorruit zijn vrijwel uitsluitend van originele kwaliteit.

Daardoor werken de wissermotoren geluidsarm en efficiënt; de wisserstangen zijn slijtvast en daardoor ook geschikt voor toepassing onder de meest extreme weersomstandigheden.

Onze wissersystemen zijn geschikt voor een breed scala aan personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen.

Brandstofpompen en niveaumeters

Een productsegment met een lange geschiedenis bij Magneti Marelli, dat zowel in originele als in gelijkwaardige kwaliteit verkrijgbaar is. Het productpalet omvat complete brandstoftoevoereenheden, brandstofpompen, brandstofniveauzenders en sensoren.

Door toepassing van hoogwaardige materialen wordt een hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur gegarandeerd.

Speciaal ontwikkeld om zelfs onder extreme omstandigheden probleemloos te functioneren.

Elektronische systemen en ontstekings

Het assortiment bestaat uitsluitend uit producten van originele kwaliteit en wordt in talrijke Magneti Marelli-vestigingen over de hele wereld geproduceerd. Daarbij worden de modernste productietechnieken toegepast, die de beste resultaten in dit segment garanderen. Het productpalet omvat motorregeleenheden, gasklephuizen, inspuitstukken, stroomverdelers en bijbehorende vervangingsonderdelen. Deze systemen garanderen een duidelijke vermindering van de CO2-uitstoot en van het brandstofverbruik, in overeenstemming met de geldende verordeningen.

Bobines

Een compleet assortiment, bestaande uit verschillende versies: met enkelvoudige of meervoudige aansturing en met of zonder elektronische ontstekingsmodule. Deze producten zijn verkrijgbaar in originele of gelijkwaardige kwaliteit en bestaan uit hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de hoge temperaturen en de trillingen van de motor. Ze staan garant voor een optimale efficiëntie van de verbranding, wat positieve effecten heeft op de vermindering van het brandstofverbruik en de resulterende CO2-uitstoot.

Sensoren

Voor het motormanagement biedt Magneti Marelli een uitgebreid programma aan temperatuur-, druk- en zuurstofsensoren in verschillende uitvoeringen aan. Deze producten zijn verkrijgbaar in originele of in gelijkwaardige kwaliteit. Als belangrijke component garandeert elke sensor een vermindering van het verbruik en van de CO2-uitstoot; daarmee zijn ze onmisbaar voor het optimaal functioneren van het hele voertuig.

Stuurschakelaars en overige schakelaars

Magneti Marelli biedt een uitgebreid productpalet aan complete stuurschakelaars met verschillende functies, zoals de bediening van verlichting, richtingaanwijzers, ruitenwissers en cruisecontrol, evenals een groot aantal overige schakelaars zoals noodknipperlichtschakelaars en afzonderlijke schakelaars voor raambediening, spiegelverstelling of interieurverlichting.
Door de toenemende technologische eisen aan deze productgroep hebben hoogwaardige kwaliteit en betrouwbare technologie zich ontwikkeld tot sleutelfactoren in dit segment, zodat de functionaliteit en de regeling van het steeds uitdijende pakket aan functies gegarandeerd kan worden.

Daarom is de betrouwbaarheid van deze systemen essentieel om de veiligheid van de automobilist te kunnen garanderen (airbags, cruisecontrol, adaptieve systemen, etc.).

Schokdempers

Magneti Marelli produceert elk jaar meer dan 25 miljoen schokdempers. Dat is het resultaat van toptechniek en daarmee van expertise van een toonaangevende ondernemingsgroep die haar producten in 6 fabrieken, 2 onderzoeks- en ontwikkelingscentra en een toepassingscentrum verspreid over Europa, Amerika en China ontwikkelt en produceert. Het uitgebreide productportfolio voldoet aan alle eisen wat betreft prestaties en veiligheid. De productcatalogus omvat schokdempers in originele of gelijkwaardige kwaliteit voor personenauto’s en bedrijfsvoertuigen, die dankzij de toepassing van de modernste technieken voldoen aan alle eisen voor deze uiteenlopende soorten voertuigen.

Deze garanderen op de weg een uitstekend demping bij compressie en decompressie, verbeteren de prestaties en verminderen de geluidsproductie bij elke mate van belasting.

Zo zijn tijdens de rit een optimale wegligging, rijveiligheid en comfort in elke situatie en op elke soort wegdek gegarandeerd.

Trillingsdempers

Trillingsdempers zijn producten uit rubber en metaal die door hun gegeven elasticiteit trillingen tussen starre auto-onderdelen verminderen. Zo wordt een vermindering van de overdracht van trillingen op andere onderdelen en daardoor ook van het ontstaan van geluid bereikt.
Het programma van originele onderdelen omvat motorlagers, bussen voor de wielophanging, verbindingen en lagers voor McPherson-veerpoten, steunen voor uitlaatsystemen, bevestigingen voor radiateurs en bussen voor stabilisators.

Luchtvering

Dit productpalet voert via het merk
CF-Gomma de kwaliteit en technologie van de reserve-uitrusting in op de vrije aftermarket.

Het aanbod omvat vooral producten voor het merk Iveco en voor aanhangers van verschillende producenten.

Gasveren

De catalogus bevat twee soorten gasveren: met dynamische en met hydraulische demping. Deze worden in voertuigen toegepast op de achterklep, de motorkap en diverse andere plaatsen. Door hun constructie en belastbaarheid staan zij onder elke atmosferische druk garant voor het gewenste comfort. Het productpalet is geschikt voor personenauto’s, bedrijfsvoertuigen en bussen.

Draagarmen

Draagarmen en andere gewoonlijk als “chassis- en wielophangingsonderdelen” bekend staande componenten zijn veiligheidsrelevante en voor de correcte besturing van het voertuig onmisbare onderdelen.

Wereldwijde productie, internationale patenten en grote inspanningen op het terrein van onderzoek en ontwikkeling garanderen dat chassisonderdelen van Magneti Marelli op grond van hun bijzonder hoge kwaliteit, duurzaamheid en flexibiliteit erkende onderdelen van de standaarduitrusting zijn. Magneti Marelli Aftermarket biedt naast de in de fabrieken van de standaarduitrusting geproduceerde producten met name voor de merken Alfa Romeo, Jeep en Lancia ook gelijkwaardig geproduceerde chassisonderdelen aan. 

Waterpompen

Een correct functionerende waterpomp zorgt ervoor dat de koelvloeistof van de motor goed in het koelsysteem circuleert. Magneti Marelli biedt een assortiment met meer dan 450 items, dat voortdurend wordt uitgebreid. De waterpompen zijn kwalitatief gelijkwaardig aan de originelen en zijn voorzien van alle componenten, zoals lagers en schoepenwielen. Ze bieden betere koeling en een langere levensduur en worden uitgebreid getest, zodat ze voldoen aan de zwaarste eisen en 100% kwaliteit leveren. Daardoor passen ze perfect en garanderen ze een lange levensduur.

Remschijven

Magneti Marelli Parts & Services biedt twee verschillende programmalijnen voor remschijven aan: een samen met Brembo ontwikkelde lijn Magneti Marelli-Brembo en een basislijn Magneti Marelli.

De lijn Magneti Marelli-Brembo biedt ontwikkelingsexpertise en knowhow uit de standaarduitrusting.

De nieuwste technologieën, zoals de toepassing van high-carbonmaterialen, uv-coatings of de nieuwste ventilatietechnieken voor het interieur, evenals de sportschijvenprogramma’s Max en Xtra en de tweeledige resp. zwevend gelagerde High Performance-schijven bieden een uitgebreid programma voor alle behoeften.

Het voortdurend uitbreidende productprogramma biedt momenteel een marktdekking van meer dan 95%.

De Magneti Marelli-lijn biedt een buitengewoon goede prijs-prestatieverhouding zonder compromissen ten aanzien van veiligheid.

Het almaar groeiende productprogramma biedt momenteel een marktdekking van meer dan 90%.

Remblokken

Magneti Marelli Aftermarket biedt twee verschillende programmalijnen voor remblokken aan: een samen met Brembo ontwikkelde lijn Magneti Marelli-Brembo en een basislijn van het merk Magneti Marelli.
 

Natuurlijk voldoen alle remblokken aan de OE-specificaties en zijn ze ECE R90-gecertificeerd.

De toepassing van de modernste wrijvingsmaterialen staat garant voor maximaal remcomfort onder alle omstandigheden.

Een breed scala aan accessoires en inbouwsets vergemakkelijkt de montage.

Het voortdurend uitbreidende productprogramma biedt momenteel een marktdekking van meer dan 97% van het Europese wagenpark.
 

De productlijn Remblokken van Magneti Marelli is 100% made in Italy en biedt een uitstekende prijs-prestatieverhouding zonder compromissen ten aanzien van veiligheid. Alle remblokken worden geleverd met de benodigde accessoires (slijtage-indicator, montagetoebehoren, etc.). Het programma omvat momenteel meer dan 750 items en wordt voortdurend bijgewerkt. De dekking bedraagt meer dan 90% van het voertuigbestand in Europa.

Remhydraulica

Remschoenen en hydraulische componenten voor de remmen, evenals voorgemonteerde remsets.

Het assortiment omvat de belangrijkste componenten van de hydraulische rem, zoals remkrachtregelaars, hoofdremcilinders, hoofd- en werkcilinders, wielremcilinders, remschoenen en kits.

Alle toepassingen worden volgens de nieuwste productie- en ontwikkelingsnormen gefabriceerd en aan de strengste kwaliteitscontroles onderworpen. Ze voldoen aan alle OE-specificaties en zorgen er zo voor dat het functioneren van het remsysteem – een van de belangrijkste veiligheidscomponenten in de auto – zonder beperkingen gegarandeerd kan worden.

De remschoenenkits zijn al voorgemonteerd, zodat een snelle en probleemloze inbouw gegarandeerd is.

Verlichting

Dit productsegment van Magneti Marelli Aftermarket kenmerkt zich door volledigheid en hoogwaardige producten: meer dan 4.500 artikelen in originele kwaliteit. Automotive Lighting, een onderdeel van de ondernemingsgroep Magneti Marelli, ontwikkelt en produceert koplampen, achterlichten, regelapparatuur en andere componenten voor de toonaangevende autofabrikanten.

Deze onderneming is technologisch toonaangevend en marktleider, doordat zij constant op zoek is naar nieuwe oplossingen op het terrein van actieve en passieve veiligheid, design en optimalisering van het verbruik, om daarmee te voldoen aan de steeds hogere eisen van de autofabrikanten.

Magneti Marelli is in de aftermarket het enige rechtstreekse distributiekanaal voor de producten van Automotive Lighting. Het bijzonder brede productpalet omvat onderdelen voor personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen en vrachtauto’s van de toonaangevende autofabrikanten: Audi, BMW, Mercedes, Peugeot/Citroën, Renault/Nissan, Alfa Romeo, Fiat, Lancia, Volvo, Opel, Volkswagen, Iveco, etc. Doordat alle onderdelen in originele kwaliteit worden aangeboden, beschikken zij over de belangrijkste technologieën, waaronder dagrijlicht, xenon, led, SFS (Static Front-light System) of AFS (Adaptive Frontlight System).

Achteruitkijk spiegels

Magneti Marelli levert achteruitkijkspiegels en spiegelcomponenten uitsluitend in originele kwaliteit. Alle artikelen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en worden geproduceerd met inachtneming van de richtlijnen van ’s werelds belangrijkste autofabrikanten.
De productlijn omvat ongeveer 1.300 items en vormt daarmee de meest omvangrijke dekking aan originele onderdelen van het Europese wagenpark. Daaronder vallen naast complete binnen- en buitenspiegels ook afzonderlijke spiegelcomponenten zoals spiegelglas, -behuizingen, -kappen, -knipperlichten en -frames.

Alle eigenschappen van de spiegels kunnen door de garage direct worden geïdentificeerd en hun exacte pasvorm maakt een eenvoudige en snelle montage mogelijk – het reserveonderdeel van Magneti Marelli komt namelijk precies overeen met het onderdeel dat vervangen moet worden. Bovendien krijgt de klant de veiligheid en het comfort die typerend zijn voor de originele producten.

Raambediening

Magneti Marelli Parts & Services levert een breed gamma aan elektrische ramen, van mechaniek tot het volledige systeem, en biedt zo de ideale reparatieoplossing voor alle vereisten.

Het assortiment omvat de gebruikelijke types (kabel, dubbele kabel, spiraalkabel en schaarsysteem), aangeboden in OE-kwaliteit of in gelijkwaardige kwaliteit (=reverse-engineering).

Afhankelijk van het voertuigtype een selectie van afzonderlijke onderdelen (mechanisch, motoren, enz.) tot de complete ruit.

Het assortiment omvat meer dan 1200 reserveonderdelen en wordt voortdurend uitgebreid. Dit komt overeen met een marktdekking van meer dan 90% van het Europese wagenpark.

Portiergrepen

Nieuw in het assortiment, op het gebied van carrosserie-onderdelen, zijn portiergrepen en slotcilinders.

Deurgrepen van Magneti Marelli Parts & Services zijn verkrijgbaar in vele verschillende afwerkingen (gegrond, gelakt, gecoat, enz.) en met of zonder vergrendelingssysteem.

Ontwikkeling en productie in Italië, garandeert een hoog niveau van kwaliteit en pasvorm en is Benchmark in IAM.

Het gamma bestrijkt de meest voorkomende voertuigtypes en wordt voortdurend uitgebreid.

Bumpers

Marelli is de belangrijkste fabrikant van originele onderdelen voor automerken als Fiat, Alfa Romeo en Lancia. De strenge kwaliteitscriteria die bij de productie van bumpers worden gehanteerd, maken een snelle en veilige reparatie en vervanging mogelijk, en een goede en duurzame kwaliteit, dankzij de hoge kwaliteit van het geprimed onderdeel.

Het productassortiment bestrijkt het grootste deel van het wagenpark van Fiat, Alfa Romeo en Lancia en omvat voor- en achterbumpers, grilles, sierstrips, wielkasten en spoilers onder de bumper.

Koelsystemen

Er wordt over twee kwaliteiten onderhandeld. De Magneti Marelli-lijn omvat koelers, koelsystemen, condensors, elektrische ventilatoren en laadluchtkoelers. De “Equal Quality”-lijn vormt een aanvulling op het assortiment hoogwaardige vervangingsproducten, zoals radiatoren, koelsystemen en condensors.

Koelers, condensors en tussenkoelers

Magneti Marelli koelers, gemaakt van hoogwaardige aluminiumlegeringen, zijn bijzonder corrosiebestendig en hebben een lange levensduur, waardoor een lange functionaliteit wordt gegarandeerd.

Door hun positie en de gebruikte materialen zijn condensatoren het meest blootgesteld aan wisselstroomstoringen.

De kwaliteit van de gebruikte materialen heeft een grote invloed op de werking van de airco.

Koelventilatoren en cabineventilatie

Meer dan 400 onderdelen van OE-kwaliteit dekken vrijwel het gehele Europese wagenpark.

<br>Thermostaten

Door de uitstekende kwaliteit van fabricage, kan de thermostaat tijdens de bedrijfstijd van de motor de optimale bedrijfstemperatuur behouden. Nauwkeurige fabricage maakt de juiste beweging van de thermostaat mogelijk, zowel tijdens het openen als sluiten van de klep

Accu’s

Magneti Marelli biedt het volledige gamma startbatterijen voor Europese en Aziatische voertuigen, personenwagens, lichte vrachtwagens, zware vrachtwagens en landbouwmachines.

Alle Magneti Marelli accu’s zijn ontwikkeld volgens de laatste technische kwaliteitsnormen, en voldoen aan een maximum aan prestaties en duurzaamheid.

AGM: Startbatterijen met de nieuwste AGM-technologie voor start-stop auto’s van de hogere klasse. Tot vier keer langere levensduur vergeleken met een standaard batterij. 100% lekvrij.

SST: Batterijen met EFB-technologie die tot 3 keer langer meegaan. Ideaal voor middenklasse auto’s met start-stopsysteem.

RUN: Verbeterde koudstartprestaties van +30%, vergeleken met standaardbatterij en innovatieve Graphite Power-technologie, voor een tot 33% kortere oplaadtijd.
Voor voertuigen met een hoog aandeel elektrisch verbruik.

ETS verbetert de prestaties bij koude start met +15% in vergelijking met standaardbatterijen en met de dubbel afgedichte bovenkant, ideaal voor voertuigen met een normaal stroomverbruik.

ES: Instapbatterij.
Standaardprestatie voor reparatie op tijd.

CARGO EVR, SHD, HD: drie prestatieklassen voor lichte en zware vrachtwagens. Ontworpen om de zwaarste belastingen te weerstaan onder alle omstandigheden. Betrouwbaarheid en goede zuinigheid voor de professional.

OE: De enige OE/OES batterij voor FCA en IVECO vrachtwagens op de onafhankelijke vervangingsmarkt.

Magneti Marelli biedt nog een acculijn aan onder het Weber-merk. Een krachtig product dat in alle weersomstandigheden startveiligheid en oplaadbaarheid garandeert – en dat voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Wisserbladen

Magneti Marelli ruitenwisserbladen voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen van toonaangevende autofabrikanten.

Het assortiment voor personen-, lichte en zware vrachtwagens bestaat uit standaardwisserbladen (met metalen beugel, voor voor- en achterruit) en uit vlakke bladen in een modern design (verpakt per stuk of in sets van 2).

Alle Magneti Marelli ruitenwisserbladen worden geleverd met bevestigingsmateriaal en instructies.

Bougies

Dankzij elektroden van hoge kwaliteit optimaliseren Magneti Marelli bougies de geleidende eigenschappen, verminderen ze elektromagnetische interferentie en maximaliseren ze de betrouwbaarheid van de motor.
De perfecte keuze voor een betere start.
Brandstofbesparing en lagere emissies.

De hele Magneti Marelli technologie is slechts een vonk.

Gloeibougies

De gloeipijp, die een integrerend deel van de dieselmotor uitmaakt, werd ontwikkeld om een koude start te vergemakkelijken en zo snel de optimale temperatuur in de verbrandingskamer te bereiken.

Magneti Marelli gloeibougies hebben twee gloeidraden voor een onmiddellijke en betrouwbare motorstart, gegarandeerde duurzaamheid en schone emissies.

De gloeibuizen worden vervaardigd uit de beste materialen en zijn bestand tegen alle soorten elektrische, mechanische en chemische spanningen. Deze producten maken een snelle start van de motor mogelijk, zijn zelfs bestand tegen slechte weersomstandigheden en verminderen het brandstofverbruik en de uitstoot van verontreinigende stoffen.

Bougiekabelsets

Uitstekende isolatie en betrouwbare aansluitingen garanderen de bestendigheid tegen hitte, weersinvloeden, corrosie en trillingen van de motor. Omdat de stekkerverbindingen worden gefabriceerd volgens de strenge richtlijnen voor standaarduitrustingen, kan de betrouwbare werking worden gegarandeerd.

De hoogste kwaliteit, die voldoet aan de normen ISO 9001, ISO 3808 en ISO 6856.

Gloeilampen

Een uitgebreid productpalet aan 12V-gloeilampen voor personenauto’s, lichte en zware bedrijfsvoertuigen en motorrijwielen, evenals 24V-gloeilampen voor vrachtwagens. Een ideaal aanbod voor het vervangen van gloeilampen voor dimlicht, groot licht, mistlampen, remlichten, knipperlichten, kentekenplaatverlichting en interieurverlichting. Naast de standaardlampen biedt Magneti Marelli ook een breed scala aan speciale gloeilampen (+ 50 % Light, +130% Light, Long Light, Heavy Duty, Blue Light en White 4200K), evenals een uitgebreid productassortiment aan xenonlampen.

Alle gloeilampen van Magneti Marelli zijn van standaarduitrustingskwaliteit en beschikken over een R37-homologatie (duurzaamheid, eigenschappen bij de ontwikkeling, kleurweergave).

Aandrijfsystemen

Tandriemsets

Een “inbouwklare“ oplossing die in een enkele set alle benodigde componenten (inclusief toebehoren) voor de professionele vervanging van de tandriem bevat.

Distributiekettingsets

Een compacte, maar voortdurend groeiende productlijn voor compacte totaaloplossingen voor de professionele vervanging van de distributieketting en alle overige componenten van het distributiesysteem die bij reparatie ook vervangen moeten worden (inclusief variabele nokkenasverstellers, voor zover aanwezig).

Afzonderlijke riemen

De riemen van Magneti Marelli (V-snaren, multi-V-snaren en tandriemen) worden geproduceerd onder toepassing van dezelfde richtlijnen en de nieuwste technologieën voor producten van de standaarduitrusting. De riemen bestaan uit versterkte rubbermengsels die bestand zijn tegen de invloeden van hoge temperaturen, vocht, vet, olie en vooral slijtage. De hoge kwaliteit van deze producten garandeert een maximale efficiëntie bij de overdracht van de kracht van de motor op de aangesloten accessoires of van de rotatiebeweging van de krukas op de nokkenas.

Lucht-, olie-, brandstof- en interieurfilters

De filters van Magneti Marelli zijn dankzij de strenge kwaliteitsnormen en de toepassing van hoogwaardige filtermaterialen zeer geschikt om een probleemloze werking van de motor te garanderen; bovendien leveren ze hun bijdrage aan de bescherming van het milieu.
 

Deluchtfilters onderscheiden zich door een kleinere stromingsweerstand en een uitstekende filtratie van verontreinigingen; daardoor garanderen ze maximale motorprestaties. Speciaal vormgegeven vouwen binnenin het filter zorgen voor een maximale luchtcirculatie en het efficiënt tegenhouden van verontreinigingen. Door speciale afdichtingen wordt een uitstekende pasvorm gegarandeerd. De producten onderscheiden zich door hun bestendigheid tegen hitte, vocht, olie en mechanische belastingen.
 

Onze interieurfilters – eveneens uitgerust met de modernste actieve-koolstoftechnologie – reinigen de in het interieur binnenkomende lucht betrouwbaar en efficiënt.
 

De goede pasvorm zorgt voor een stevige bevestiging en een optimale afdichting. De goede filterprestaties garanderen een schone toevoer van frisse lucht tijdens de hele levensduur van het product. Stof, roet, allergene pollen en gassen zoals ozon, zwaveldioxide, stikstofoxiden of koolwaterstoffen worden gefilterd.
 

Onze oliefilters garanderen een optimale bescherming voor de motor. Dat is te danken aan de krachtige filtratie, waardoor verontreinigingen en de kleinste deeltjes worden opgenomen en tegengehouden. Uitgerust met een bypassventiel voor de koude start, een afblaasklep (voor zover nodig vanwege de standaarduitrusting van het voertuig) voor de droge start en rubberen afdichtingen om lekkages tegen te gaan, garanderen deze filters een maximale bescherming van de motor.
 

Door hun uitstekende filterprestaties beschermen onze brandstoffilters moderne inspuitsystemen tegen verontreinigingen. Deze filters zijn ontwikkeld om de efficiëntie en de prestaties van het voertuig te maximaliseren. Door de modernste filtratietechnieken (cellulose, mengsel van cellulose en synthetisch materiaal, 100 % synthetisch materiaal), in overeenstemming met de eisen van de meeste autofabrikanten, garanderen de brandstoffilters van Magneti Marelli een uitstekende bescherming en een betrouwbare scheiding/filtratie van waterdeeltjes (95% of meer).