onderhoud

Onderhoud is ontzettend belangrijk voor jouw auto en zorgt ervoor dat je auto langer mee gaat. Het tijdig laten uitvoeren van onderhoudsbeurten op tijd en volgens de richtlijnen van de auto zelf zorgt voor een langere levensduur van je auto.

Soorten onderhoudsbeurten

Er zijn twee soorten onderhoudsbeurten, namelijk:
– Kleine onderhoudsbeurt
– Grote onderhoudsbeurt
Vaak wordt bij een kleine onderhoudsbeurt het interieurfilter, luchtfilter, oliefilter en de olie vervangen. Bij een grote beurt worden alle onderdelen uit de kleine beurt vervangen maar ook de bougies erbij.

Voorkomen is beter dan genezen

Waarom het nou zo belangrijk is om deze onderhoudsbeurten uit te voeren komt omdat de onderdelen van de onderhoudsbeurten gebruiksartikelen zijn. Dat wil zeggen dat deze producten gebruikt worden en op tijd moeten worden vervangen omdat ze anders niet goed hun functie kunnen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een luchtfilter die te vol zit en niet goed meer filtert.

Je voorkomt hiermee dat je opeens langs de weg staat. Waardoor je misschien te laat voor een afspraak en daarnaast ook nog hoge wegsleepkosten hebt. Verder kan het ook nog gebeuren dat er slijtage plaatsvindt van bijvoorbeeld de motor bij het niet tijdig vervangen van de olie.

Kosten onderhoudsbeurten

De kosten verschillen erg per auto, deze kosten zijn in te delen op kosten voor onderdelen en hoeveel tijd het de garage kost om deze onderdelen te vervangen. Onderdelen voor een bepaald type auto kunnen duurder uitvallen omdat daar bijvoorbeeld weer speciale technologieën bevatten. Daarnaast kan het vervangen van bijvoorbeeld een interieurfilter wat langer duren bij de ene auto omdat de filter daar net iets meer weggewerkt is.

Winter-, zomer- en vakantiechecks

Naast onderhoudsbeurten is het ook handig om regelmatig checks uit te laten voeren. Eigenlijk ga je hiermee nog een stapje verder dan de onderhoudsbeurten en APK.

Zo zorg je ervoor met een wintercheck dat jouw auto op punten gecontroleerd wordt die te maken hebben met de aankomende winter. Hiermee ben je zowel veilig op de weg voor de winter en weet je dat je auto gecontroleerd is op punten die voor de winter belangrijk zijn of vaak voorkomen zoals bijvoorbeeld een lege accu. Bij de zomercheck is dit weer het tegenovergestelde en worden er naar punten gekeken die te maken hebben met het zomer seizoen.

Daarnaast is er nog een vakantiecheck waarbij er gekeken wordt naar de auto op punten en problemen die de garages vaak tegenkomen bij bijvoorbeeld langere reizen, zwaardere belasting en veel hoge beklimmingen.

Afspraak onderhoudsbeurt

Maak nu snel een afspraak voor een onderhoudsbeurt met één van onze Checkstar garages.